Avfallshämtning

Trädgårdsavfall

Till trädgårdsavfall räknas gräs och ogräs, mossa, barr och löv, fallfrukt, häckklipp samt ris och grenar. Trädgårdsavfall ska inte läggas i soporna och får inte dumpas i skogs- eller parkområden. Ett alternativ är att teckna ett grönabonnemang, som innebär att du får ett kärl hemlevererat, där du kan slänga ditt trädgårdsavfall. Detta töms sedan varannan vecka mellan den 1 april och den 15 november.

Frågor och svar

När hämtas mitt trädgårdsavfall?

Om du har ett grönabonnemang så hämtas ditt trädgårdsavfall varannan vecka, från den 1 april till den 15 november. För info om vilka tömningsdagar som gäller för just dig, se vår sophämtningskalender.

Hur gör jag för att beställa grönabonnemang?

Grönabonnemang finns idag enbart tillgängligt i Värnamo kommun, och tecknas via vårt kontaktcenter. Vad gäller övriga kommuner så hänvisar vi till våra återvinningscentraler, eller våra gröntippar alternativt hemkompostering av trädgårdsavfall.

Felaktig info har smugit sig in i de brev angående nya hämtningsdagar som i dagarna landar hos abonnenter i Värnamo kommun. Vi ber er bortse från detta brev och invänta ny info. Korrekta hämtningsdagar finns i sophämtningskalendern här på hemsidan.