Nyheter

Nu är vi igång

2017-12-13

Från och med den 1 januari tog SÅM över ansvaret för renhållningen i Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo kommuner. Det är numera oss du ska kontakta om du har frågor kring avfallsverksamheten i din kommun.

Förberedelserna har pågått under en längre tid, och efter en höst av bolagsbildande, personalrekryteringar, avtalsöverlåtelser och en hel del andra praktiska förberedelser har nu verksamheten dragit igång på riktigt. Den 1 januari tog vi på SÅM över både hämtning av hushållsavfall, tömning av slam, och drift av återvinningscentraler i samtliga GGVV-kommuner.

Det blir dock inga större förändringar för dig som abonnent i första läget. Sophämtningen, slamtömningen och återvinningscentralerna kommer inledningsvis att fungera precis som de tidigare gjort, med den nyheten att du som medborgare nu har möjlighet att nyttja återvinningscentralerna i samtliga fyra kommuner. Viktigt att komma ihåg är att fortsättningsvis kontakta oss istället för din kommun i frågor som rör avfallshantering och återvinningscentraler, och att din renhållningsfaktura framöver betalas till SÅM.

Håll utkik här på vår hemsida för ytterligare information om oss och vår verksamhet!

Vi har just nu väldigt högt tryck i vårt kontaktcenter med långa köer i telefonen och lång svarstid på inkommande mail. Vi gör vårt bästa för att besvara dig så snart vi kan! Tack för din förståelse!