Följ oss

Följ gärna SÅM på sociala medier. Vi finns på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Tänk på att inlägg och meddelanden på sociala medier räknas som allmän handling, så har du enskilda abonnemangsfrågor ber vi dig att ringa eller e-posta Kontaktcenter istället. 

Facebook ikon
Instagram ikon

SÅM på Facebook

Vi finns på Facebook för att informera om vår samhällstjänst, inspirera till attitydförändringar och ha en generell dialog med våra abonnenter och följare. På Facebook publicerar vi därför främst informativa inlägg som ger abonnenterna relevant information gällande saker som rör vår samhällsservice, det kan exempelvis vara ändrade öppettider, jobbannonser, allmän information som rör sophämtning och/eller återvinningscentralerna etc. samt lyfta/påminna om vissa saker som kan vara bra för abonnenterna att känna till, exempelvis placering av kärlen.

Vid högtider eller speciella tillfällen publicerar vi även en hälsning, så som God Jul, Glad påsk, Trevlig sommar och så vidare. Vi kan även dela andra verksamheters poster som faller inom ramen av vår verksamhet, så som Klädbytardagar, Skräpplockardagarna eller om miljöinspiratörer kommer på besök i kommunerna och liknande.

Facebooksidan hanteras främst av kommunikatörerna på SÅM.

 

SÅM på Instagram

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster publicerar vi inlägg som handlar om:

• Hållbar konsumtion och ökad återanvändning
• Minskad nedskräpning
• Minska avfallsmängder
• Miljövänliga material
• Hantera farligt avfall på rätt sätt
• Förebyggande av matsvinn och textilier
• Sortering och matavfall
• Information till våra abonnenter


Instagramkontot hanteras främst av kommunikatörerna på SÅM.

Senast publicerad:

Inför midsommar kan avvikelser i sophämtningen ske, till exempel tidigarelagd tömning. Du kan se din aktuella tömningsdag via vår hämtningskalender på hemsidan! Låt ditt kärl stå framme tills det blivit tömt.
Vi har just nu problem med vår telefonväxel på grund av ett systemfel hos vår operatör. Du når oss via e-post: kontakt@samiljo.se. För akuta ärenden ring Vaggeryds kommun 0393 - 67 80 00.
Vi har just nu stora problem med förseningar när det gäller sophämtningen. Inkörning sker löpande och kommer även ske under kvällar och helger. Se vilka områden det gäller under "Aktuella driftstörningar" på startsidan.
Besök inte våra återvinningscentraler om det inte är absolut nödvändigt. Följ Folkhälsomyndighetens allmänna lokala råd. Vänta med att slänga ditt grovafall om det inte är absolut nödvändigt.
Genom att klicka på "Jag godkänner kakor" samtycker du till användningen av cookies och liknande teknik från SÅM. Läs mer Jag godkänner kakor Jag godkänner inte kakor