Nu är vi igång

Från och med den 1 januari tog SÅM över ansvaret för renhållningen i Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo kommuner. Det är numera oss du ska kontakta om du har frågor kring avfallsverksamheten i din kommun.

Förberedelserna har pågått under en längre tid, och efter en höst av bolagsbildande, personalrekryteringar, avtalsöverlåtelser och en hel del andra praktiska förberedelser har nu verksamheten dragit igång på riktigt. Den 1 januari tog vi på SÅM över både hämtning av hushållsavfall, tömning av slam, och drift av återvinningscentraler i samtliga GGVV-kommuner.

Det blir dock inga större förändringar för dig som abonnent i första läget. Sophämtningen, slamtömningen och återvinningscentralerna kommer inledningsvis att fungera precis som de tidigare gjort, med den nyheten att du som medborgare nu har möjlighet att nyttja återvinningscentralerna i samtliga fyra kommuner. Viktigt att komma ihåg är att fortsättningsvis kontakta oss istället för din kommun i frågor som rör avfallshantering och återvinningscentraler, och att din renhållningsfaktura framöver betalas till SÅM.

Håll utkik här på vår hemsida för ytterligare information om oss och vår verksamhet!

Inför midsommar kan avvikelser i sophämtningen ske, till exempel tidigarelagd tömning. Du kan se din aktuella tömningsdag via vår hämtningskalender på hemsidan! Låt ditt kärl stå framme tills det blivit tömt.
Vi har just nu problem med vår telefonväxel på grund av ett systemfel hos vår operatör. Du når oss via e-post: kontakt@samiljo.se. För akuta ärenden ring Vaggeryds kommun 0393 - 67 80 00.
Vi har just nu stora problem med förseningar när det gäller sophämtningen. Inkörning sker löpande och kommer även ske under kvällar och helger. Se vilka områden det gäller under "Aktuella driftstörningar" på startsidan.
Besök inte våra återvinningscentraler om det inte är absolut nödvändigt. Följ Folkhälsomyndighetens allmänna lokala råd. Vänta med att slänga ditt grovafall om det inte är absolut nödvändigt.
Genom att klicka på "Jag godkänner kakor" samtycker du till användningen av cookies och liknande teknik från SÅM. Läs mer Jag godkänner kakor Jag godkänner inte kakor