ÖKAT TRYCK PÅ VÅRA ÅTERVINNINGSCENTRALER

2020-04-22

Just nu kan vi se ett ökat tryck på våra återvinningscentraler, särskilt under lördagar. Det fina vårvädret bidrar vanligtvis med fler besökare, men i år ser vi ytterligare en ökning, kanske med anledning av coronaviruset och att fler därför är hemma. Högst belastning på våra anläggningar är det under lördagar, då många även är lediga.

Försök anpassa ditt besök

Vi uppskattar såklart att ni tar er tid att komma till våra återvinningscentraler för att sortera ert avfall, men nu ber vi dig som har möjlighet att besöka oss under vardagar, att göra ditt besök då istället. Detta för att sprida ut besöken och därmed minska belastningen för vår personal på helgerna, när trycket är som störst. Särskilt i dessa tider när vi ska tänka på att hålla fysiskt avstånd till varandra. Vi har dessutom ett begränsat utrymme för hur mycket avfall vi kan ta emot vid ett och samma tillfälle i våra containrar.

Vi tackar för er förståelse.

Inför midsommar kan avvikelser i sophämtningen ske, till exempel tidigarelagd tömning. Du kan se din aktuella tömningsdag via vår hämtningskalender på hemsidan! Låt ditt kärl stå framme tills det blivit tömt.
Vi har just nu problem med vår telefonväxel på grund av ett systemfel hos vår operatör. Du når oss via e-post: kontakt@samiljo.se. För akuta ärenden ring Vaggeryds kommun 0393 - 67 80 00.
Vi har just nu stora problem med förseningar när det gäller sophämtningen. Inkörning sker löpande och kommer även ske under kvällar och helger. Se vilka områden det gäller under "Aktuella driftstörningar" på startsidan.
Besök inte våra återvinningscentraler om det inte är absolut nödvändigt. Följ Folkhälsomyndighetens allmänna lokala råd. Vänta med att slänga ditt grovafall om det inte är absolut nödvändigt.
Genom att klicka på "Jag godkänner kakor" samtycker du till användningen av cookies och liknande teknik från SÅM. Läs mer Jag godkänner kakor Jag godkänner inte kakor