Hantering av personuppgifter

SÅM värnar om din integritet och det är viktigt för oss att du känner förtroende för hur vi behandlar dina personuppgifter.

För att kunna hantera abonnemang för avfallshantering behöver vi behandla och lagra dina personuppgifter. De personuppgifter vi behandlar i enlighet med vårt uppdrag är i huvudsak:

  • namn
  • personnummer
  • kontaktuppgifter
  • fastighetsuppgifter

Vi behandlar och lagrar dina personuppgifter i vårt verksamhetssystem för att kunna utföra soptömning och slamtömning, samt för att vi kan fakturera för levererade tjänster. Vi behandlar aldrig fler personuppgifter än vad som är nödvändigt.

Så länge lagrar vi personuppgifter

Dina personuppgifter lagras under den tid du är abonnent hos oss eller så länge som vi har skyldighet att förvara dem enligt lag och kommunala bestämmelser. Vi kan komma att dela dina personuppgifter med andra, under förutsättning att vi är skyldiga att göra så enligt lag.

Dina rättigheter

Du har rätt till information om när och hur dina personuppgifter behandlas. Du har i vissa fall även rätt att få dina uppgifter rättade, raderade eller begränsade. Du har även rätt att begära information om vilka personuppgifter som behandlas om dig, ett så kallat registerutdrag.

Om du anser att en uppgift om dig är felaktig eller missvisande är du välkommen att höra av dig med en begäran att få uppgifterna rättade.

Integritetspolicy

Mer information om dina rättigheter och om hur SÅM behandlar personuppgifter finns i vår integritetspolicy som du kan ta del av i sin helhet här på webbplatsen. Du kan också ta del av SÅM:s integritetspolicy som pdf (178 kB). Pdf, 173.2 kB.

Genom integritetspolicyn lämnar vi information enligt reglerna i EU:s dataskyddsförordning (GDPR). I vår integritetspolicy informerar vi om:

  • hur SÅM behandlar personuppgifter
  • ändamålen med personuppgiftsbehandlingen
  • vilka lagliga grunder vi stödjer oss på
  • varifrån vi får uppgifter och vilka vi lämnar uppgifter till
  • hur länge vi lagrar/behåller personuppgifter
  • överföring av uppgifter till tredje land

Personuppgiftsansvarig

Personuppgiftsansvarig är Samverkan Återvinning och Miljö, Organisationsnummer 222000-3228.

Kontakta oss

Har du frågor eller synpunkter är du välkommen att kontakta oss på telefon 010-414 47 00
eller via e-post kontakt@samiljo.se. Detsamma gäller om du vill utöva dina rättigheter.

Kontakta Dataskyddsombud

SÅM har ett utsett dataskyddsombud som du har möjlighet att kontakta vid frågor eller synpunkter. Dataskyddsombudet kan självständigt vidta åtgärder i syfte att verka för ett gott inbyggt dataskydd hos SÅM.

Dataskyddsombudet nås via dso.varnamo@insatt.com.

Kontakta integritetskyddsmyndigheten, IMY

Du har alltid rätt att kontakta integritetskyddsmyndigheten, IMY Länk till annan webbplats. om du har frågor eller synpunkter kring vår behandling av dina personuppgifter. Detta får du givetvis göra utan att meddela oss, men vi värdesätter om du även vill informera oss så att vi kan ta med synpunkterna i vårt kontinuerliga förbättringsarbete.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed dui risus, varius at tempus nec, accumsan non nibh. Fusce dictum pulvinar odio, ac pharetra tellus imperdiet et. Nam a magna pellentesque, facilisis risus vitae, accumsan urna.

Nulla a gravida ipsum. Proin id sagittis orci. Mauris id maximus eros. Donec non accumsan tellus. Proin finibus neque leo, rhoncus elementum dolor commodo eget. Curabitur viverra metus sed porttitor facilisis. Aliquam in orci a neque mattis porta.

Sidan uppdaterades senast:

SMHI varnar för omfattande snöfall och besvärligt väglag. Det kan innebära svårigheter för sopbilarna att ta sig fram och förseningar kan förekomma. Vi ber dig att ha dina kärl ute till de blivit tömda.