Pressmeddelanden

Här publiceras pressmeddelanden från SÅM. Ta del av meddelandena genom att klicka på rubrikerna nedan.


 • Juryn visar upp de tre vinnande bidragen i Teckningstävlingen 2023.

  Vinnare av SÅM:s teckningstävling


  Under perioden 1 februari till 31 mars anordnade SÅM en teckningstävling för barn på temat Hållbar framtid. Vinsten var att få sin teckning publicerad på en sopbil i någon av SÅM:s medlemskommuner. Nu presenterar vi vinnarna!
  Läs mer


 • Samverkan Återvinning Miljö inför företagskort för lämnande av verksamhetsavfall


  Från och med 1 april 2023 inför SÅM, Samverkan Återvinning och Miljö en avgift för företag och verksamheter som vill lämna verksamhetsavfall på återvinningscentralerna. Avgiften tas ut via ett företagskort som ska uppvisas vid besök.
  Läs mer

 • Vattenfärg, penslar och ett vitt block.

  Samverkan Återvinning Miljö anordnar en teckningstävling


  Den 1 februari till 31 mars anordnar SÅM en teckningstävling för barn i GGVV upp till 12 år på temat Hållbar framtid. Vinnaren får sin teckning publicerad på en sopbil i någon av SÅMs medlemskommuner.
  Läs mer


 • Samverkan Återvinning Miljö i samarbete med Tradera


  Samverkan Återvinning Miljö samarbetar med lokala second hand-aktörer och erbjuder återbrukskonceptet Ge och Ta på flera av regionens återvinningscentraler. Nu testas ett komplement för ökat återbruk vid Mossarps återvinningscentral; försäljning genom Tradera Länk till annan webbplats. - intäkterna går till välgörande ändamål.
  Läs mer


 • Gröntippen i Hillerstorp stänger på grund av strandskydd


  Gnosjö kommun har beslutat att inte bevilja strandskyddsdispens för gröntippen i Hillerstorp. SÅM, Samverkan Återvinning och Miljö kommer därför att stänga gröntippen 31 januari 2023.
  Läs mer

 • Jonatan Rosenquist, blivande förbundsdirektör för SÅM står utanför SÅM:s entré. Han är blond, har skägg och bär blå byxor och en blåmönstrad skjorta.

  JONATAN ROSENQUIST BLIR NY FÖRBUNDSDIREKTÖR FÖR SÅM


  Förbundsdirektionen har beslutat tillsätta Jonatan Rosenquist som förbundsdirektör för kommunalförbundet SÅM. Jonatan arbetar i dag som planerings- och utvecklingschef på SÅM och har varit med sedan bildandet av kommunalförbundet 2017. Han efterträder nuvarande förbundsdirektör Lars-Erik Andersson som går i pension.
  Läs mer


 • 83 KILO MINDRE AVFALL PER PERSON TILL FÖRBRÄNNING FÖRRA ÅRET JÄMFÖRT MED 2018 DÅ FASTIGHETSNÄRA INSAMLING INTE INFÖRTS


  Kommuninvånarna i GGVV-området blir allt bättre på att återvinna och minska sitt avfall. Det visar färsk statistik från SÅM, som ansvarar för renhållningen i Gislaveds-, Gnosjö-, Vaggeryds- och Värnamo kommuner. Orsakerna till den positiva utvecklingen är att fastighetsnära insamling, FNI, har införts i alla kommuner och att allt fler fastighetsägare väljer att ansluta sina flerfamiljshus till matavfallsinsamling.
  Läs mer


 • PANTAMERA EXPRESS TILL STOMSJÖ ÅTERVINNINGSCENTRAL


  I slutet av mars kommer storpantarautomaten Pantamera Express att installeras på SÅM:s återvinningscentral Stomsjö i Värnamo kommun. Detta innebär en möjlighet för företag, föreningar och privatpersoner i GGVV-området att snabbt och enkelt panta stora volymer tomburkar och PET-flaskor.
  Läs mer


 • VI STÄLLER OM – MOBILA ÅTERVINNINGSCENTRALER BLIR GRÖNTIPPAR


  Från och med april kommer SÅM:s mobila återvinningscentraler i Burseryd, Hestra och Reftele att ställa om till gröntippar för trädgårdsavfall.
  Läs mer

KONTAKTA OSS

Telefon kontaktcenter: 010 - 414 47 00
Epost: kontakt@samiljo.se

Kommunikationsenhet

kommunikation@samiljo.se