SMS-tjänst

för eventuella driftstörningar

Eftersom sophämtning och slamtömning i hög grad påverkar din vardag är det viktigt för oss att du så snabbt som möjligt får information om eventuella driftstörningar. Vi använder ett sms-verktyg för att nå ut med viktig information till dig som kund.

SMS-tjänsten är fördelaktig för dig som äger flera fastigheter, eller som vill få information om driftstörningar hos t.ex. äldre anhöriga eller obemannade anläggningar.

Även du som har skyddat nummer, oregistrerat kontaktkort, mobil registerad på ditt arbete, eller som äger fritidshus i kommunen kan ta del av tjänsten. Detta gör du genom att registrera ditt mobilnummer i formuläret nedan. Observera att du tyvärr inte kan registrera utländskt mobilnummer, men du kan istället registrera din e-postadress. Om du så önskar kan du registrera både (svenskt) mobilnummer och e-post.

Om du vill avregistrera en eller flera av dina eller familjens mobilabonnemang från SMS-tjänsten så gör du också det i formuläret nedan.

Observera att du alltid hittar uppdaterad information om aktuella driftstörningar här på hemsidan, och i vissa fall (i samband med röda dagar eller dylikt) via annonsering i dagstidning.

Enstaka abonnenter som valt att behålla abonnemanget blandat mat- och restavfall får sitt kärl tömt av tvåfacksbilen (som normalt tömmer flerbostadshus). Dessa abonnenter kan tyvärr inte få SMS vid driftstörningar. Får du inte SMS från oss vid driftstörningar, trots att du är registrerad i SMS-tjänsten kan du kontakta oss så tittar vi i våra körlistor om du är en av de enstaka abonnenterna.

SMS-utskicken kommer inte att användas för någon form av försäljning eller marknadsföring.

Frågor och svar

Hur har ni fått mitt nummer?

Knapp: Expandera för svar

Vi samarbetar med en leverantör som dagligen hämtar information om mobilabonnemang från Sveriges alla mobiloperatörer. Om du är vår kund, och har en mobiltelefon som är registrerad på en adress där vi sköter sophämtning och/eller slamtömning, så kommer du alltså automatiskt att få våra SMS-utskick. Observera att SMS-utskicken aldrig kommer att användas för någon form av försäljning eller marknadsföring.

I vilka fall kommer ni att skicka SMS?

Knapp: Expandera för svar

I första skedet kommer sms-utskick enbart att göras vid driftstörningar och planerade ändringar i sophämtningen. Vi kommer sedan att utvärdera och se över möjligheten att använda sms för avisering och kvittering av slamtömning, och eventuellt även skapa möjlighet att få en sms-påminnelse skickad inför sophämtning. Ytterligare info kommer framöver.

Varför får mitt barn SMS av er?

Knapp: Expandera för svar

SMS-systemet fungerar så att samtliga mobilnummer som finns registrerade på en adress kommer att få SMS från oss. Vill man avregistrera ett mobilnummer så gör man det enkelt i formuläret ovan.

Varför får inte jag era SMS?

Knapp: Expandera för svar

Om du av någon anledning inte har ditt mobilnummer registrerat på den adress som utskicket avser, så får du inte automatiskt SMS från oss. Detta åtgärdar du enkelt genom att registrera ditt nummer i formuläret ovan.

Kommer ni att skicka ut reklam till mig nu när ni har mitt mobilnummer?

Knapp: Expandera för svar

Nej, aviseringstjänsten handlar om samhällsinformation, inte marknadsföring. Ditt mobilnummer kommer endast att användas för att förmedla viktig information till dig som kund. I första skedet handlar det enbart om driftinformation. Lite längre fram kan det finnas möjlighet att få sms-påminnelse inför ordinarie sophämtning och dylikt, men detta kommer alltid att vara valbart.

Just nu har vi många som ringer till oss. Vi tar gärna emot dina frågor via e-post. Mejla kontakt@samiljo.se så hjälper vi dig!
Vi har just nu problem med vår telefonväxel på grund av ett systemfel hos vår operatör. Du når oss via e-post: kontakt@samiljo.se. För akuta ärenden ring Vaggeryds kommun 0393 - 67 80 00.
Vi har just nu stora problem med förseningar när det gäller sophämtningen. Inkörning sker löpande och kommer även ske under kvällar och helger. Se vilka områden det gäller under "Aktuella driftstörningar" på startsidan.