JONATAN ROSENQUIST BLIR NY FÖRBUNDSDIREKTÖR FÖR SÅM

2022-09-13

Förbundsdirektionen har beslutat tillsätta Jonatan Rosenquist som förbundsdirektör för kommunalförbundet SÅM. Jonatan arbetar i dag som planerings- och utvecklingschef på SÅM och har varit med sedan bildandet av kommunalförbundet 2017. Han efterträder nuvarande förbundsdirektör Lars-Erik Andersson som går i pension.

– Fantastiskt bra, starkt och roligt att vi har kunnat rekrytera Jonatan till ny förbundsdirektör. Det fanns en väldigt stark uppslutning kring Jonatan eftersom han har varit väldigt delaktig i denna fantastiska resa som SÅM har haft.

Så vi GGVV-kommuner fortsätter denna spännande resa i SÅM med Jonatan vid rodret samtidigt som vi kan använda Lars-Eriks enorma kunnande inom området, säger Gert Jonsson (M), ordförande i SÅM:s förbundsdirektion.

Jonatan Rosenquist tillträder sin nya befattning 1 januari 2023. Lars-Erik Andersson kommer under en övergångsperiod att finnas kvar på deltid som konsult inom organisationen.

– Det känns väldigt tryggt att lämna över ansvaret för SÅM till Jonatan Rosenquist. Jonatan har varit med på hela resan för SÅM och med sin kunskap starkt bidragit till vad SÅM är idag, säger Lars-Erik Andersson, nuvarande förbundsdirektör, SÅM.

För mer information vänligen kontakta

Gert Jonsson (M), ordförande förbundsdirektionen, SÅM.
Telefon: 070-58 56 681, e-post: gert.jonsson@vaggeryd.se

Lars-Erik Andersson, förbundsdirektör, SÅM.
Telefon: 010 - 414 47 10, e-post: lars-erik.andersson@samiljo.se

Jonatan Rosenquist, planerings- och utvecklingschef, SÅM.
Telefon: 010 - 414 47 12, e-post: jonatan.rosenquist@samiljo.se

OM SÅM

SÅM ansvarar sedan 1 januari 2018 för renhållningen (sophämtning, slamtömning, materialbehandling och återvinningscentraler) i GGVV-området. SÅM står för Samverkan Återvinning Miljö och är ett kommunalförbund som gemensamt bildats av Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo kommuner. Vi vill förbättra förutsättningarna för att ta vår region högre upp i EU:s avfallstrappa mot avfallsförebyggande, återanvändning och återvinning. Det avfall som ändå uppstår vill vi i så stor utsträckning som möjligt återanvända eller återvinna för att på så sätt bidra till en framtid som håller länge.


Jonatan Rosenquist, blivande förbundsdirektör för SÅM står utanför SÅM:s entré. Han är blond, har skägg och bär blå byxor och en blåmönstrad skjorta.

Jonatan Rosenquist arbetar i dag som planerings- och utvecklingschef på SÅM och tillträder som förbundsdirektör vid årsskiftet.