Gröntippen i Hillerstorp stänger på grund av strandskydd

2022-12-09

Gnosjö kommun har beslutat att inte bevilja strandskyddsdispens för gröntippen i Hillerstorp. SÅM, Samverkan Återvinning och Miljö kommer därför att stänga gröntippen 31 januari 2023.

– SÅM behöver stänga gröntippen i Hillerstorp på grund av att vi inte har fått strandskyddsdispens för anläggningen. Den ligger för nära vattendraget Storån, säger Pierre Waldmann, driftchef för SÅMs återvinningscentraler.

Han fortsätter:

– Vi undersöker nu möjligheten att anlägga en ny gröntipp i Hillerstorp för att även i fortsättningen kunna erbjuda en god service.

Besökare hänvisas framåt till Gynnås återvinningscentral, som är den återvinningscentral som ligger närmast Hillerstorp. Mottagning av grönavfall sker inne på Gynnåsanläggningen, för att lämna grönavfall utanför återvinningscentralens öppettider finns möjlighet att åka till gröntippen i Gnosjö eller till gröntippen i Åsenhöga.

– Vi hoppas på förståelse för förändringen. Som besökare är man såklart även välkommen till någon av SÅMs övriga anläggningar i de fyra GGVV-kommunerna, även om avståndet då blir något längre, avslutar Pierre Waldmann.

 

SMHI varnar för omfattande snöfall och besvärligt väglag. Det kan innebära svårigheter för sopbilarna att ta sig fram och förseningar kan förekomma. Vi ber dig att ha dina kärl ute till de blivit tömda.