Metallförpackningar

De tomma metallförpackningarna läggs löst i avsett fack för metallförpackningar, antingen i ditt FNI-kärl, miljörum eller på en Återvinningsstation (ÅVS).

Det är endast metallförpackningar du får lägga i kärlen för metallförpackningar, inte andra metallsaker som spik, skruv eller stekpannor. Den sortens metall räknas istället som grovavfall och lämnas på Återvinningscentralen (ÅVC).

EXEMPEL PÅ METALLFÖRPACKNINGAR

• Konservburkar
• Aluminiumfolie
• Sprayburkar*
• Metalltuber
• Kapsyler
• Lock av metall

* utan farosymbolerna för farligt avfall

Lägg så här

Lägg metallförpackningarna löst i kärlet i avsett kärl eller fack för metallförpackningar.

Lämningsställe

Metallförpackningar lämnas antingen i FNI-kärlet, på Återvinningsstation eller på anvisad plats i miljörum.

ALUMINIUM ELLER PLAST?

Svårt att avgöra om påsen är gjord av aluminiumfolie eller mjukplast? Försök trycka ihop den till en boll. Stannar den så är det aluminiumfolie. Börjar den veckla ut sig är det mjukplast.

En medicinkarta sorteras som plastförpackning. Den består viktmässigt mest av plast, aluminiumet är bara ett tunt lager.

Inför midsommar kan avvikelser i sophämtningen ske, till exempel tidigarelagd tömning. Du kan se din aktuella tömningsdag via vår hämtningskalender på hemsidan! Låt ditt kärl stå framme tills det blivit tömt.
Vi har just nu problem med vår telefonväxel på grund av ett systemfel hos vår operatör. Du når oss via e-post: kontakt@samiljo.se. För akuta ärenden ring Vaggeryds kommun 0393 - 67 80 00.
Vi har just nu stora problem med förseningar när det gäller sophämtningen. Inkörning sker löpande och kommer även ske under kvällar och helger. Se vilka områden det gäller under "Aktuella driftstörningar" på startsidan.
Besök inte våra återvinningscentraler om det inte är absolut nödvändigt. Följ Folkhälsomyndighetens allmänna lokala råd. Vänta med att slänga ditt grovafall om det inte är absolut nödvändigt.
Genom att klicka på "Jag godkänner kakor" samtycker du till användningen av cookies och liknande teknik från SÅM. Läs mer Jag godkänner kakor Jag godkänner inte kakor