Samverkan Återvinning Miljö anordnar en teckningstävling

Den 1 februari till 31 mars anordnar SÅM en teckningstävling för barn i GGVV upp till 12 år på temat Hållbar framtid. Vinnaren får sin teckning publicerad på en sopbil i någon av SÅMs medlemskommuner.

Tävlingen riktar sig till barn i GGVV-regionen i förskola (0-5 år), lågstadium (6-9 år) och mellanstadium (10-12 år). Uppgiften är att rita eller måla en teckning på tema Hållbar framtid.

- Vi hoppas att teckningstävlingen kan bidra till att väcka intresse för miljö- och hållbarhetsfrågor hos både barn och vuxna, säger Camilla Almquist, tillförordnad Verksamhetschef Marknad och utveckling för Samverkan Återvinning Miljö.

Totalt utses tre vinnande bidrag som skyltas på tre av SÅMs sopbilar. Juryn består av fem representanter från SÅM och skyltarna kommer att pryda sopbilarna från maj/juni till oktober 2023. Vinnarna och bilderna tillsammans med juryns motiveringar presenteras den 17 april på SÅMs hemsida samt i SÅMs sociala medier. Fullständiga tävlingsvillkor finns på www.samiljo.se.

Bidragen skickas senast den 31 mars till:
Teckningstävling
Samverkan Återvinning Miljö
Centralplan 5
568 30 Skillingaryd

 

Vattenfärg, penslar och ett vitt block.

Fler pressmeddelanden

SMHI varnar för omfattande snöfall och besvärligt väglag. Det kan innebära svårigheter för sopbilarna att ta sig fram och förseningar kan förekomma. Vi ber dig att ha dina kärl ute till de blivit tömda.